Sbor dobrovolných hasičů z BUŘENIC

http://www.sdh-burenice.wbs.cz

2011

    Letošní soutěžní sezóna je za námi.  V sobotu 24. září jsme jí zapili a zajedli. V rámci schůze jsme odsouhlasili vše potřebné pro sezónu další. Zde je malá rekapitulace... aneb jak se nám dařilo a nedařilo :-)

ZLATNÍKY - muži - 1. místo

PACOVmuži i ženy N

KOŠETICE - muži - N - 9. místo, ženy - 33,84 - 4. místo, děti 23,88 - 3. místo

STŘÍTEŽ (PS8) - muži - 37,62 - 4. místo,  ženy - 41,88 - 8. místo, děti - 29,19 - 3. místo

LESNÁ - muži - 27,53 - 4. místo, ženy - 31,45 - 2. místo, děti - 18,19 - 2. místo

KŘELOVICE - muži - 33,09 - 6.místo, ženy - 28,50 - 1. místo

SALAČOVA LHOTA - muži i ženy N

PŘÁSLAVICE -  muži - 30,40 - 19. místo, ženy - 35,28 - 7. místo

VESELÁ - muži 22,15 - 4. místo 

JIŘICE muži - 21,82 - 2. místo, ženy - 31,30 - 1. místo

HNĚVKOVICE - muži - 35,72 - 3. místo, ženy - 31,66 - 1. místo

             PS 8 - muži - 36,69 - 2. místo, ženy - 40,10 - 4. místo

 

Celkem jsme získali 11 pohárů - 4 zlaté, 4 stříbrné a 3 bronzové

Muži přivezli 4 poháry a to 1 zlatý, 2 stříbrné a 1 bronzový (+ tři čtvrtá místa :-))

Ženy mají také 4 poháry - 3 zlaté a 1 stříbrný

Děti vyhrály poháry 3 a to 1 stříbrný a 2 bronzové.

 

Průměrný čas útoku - ze 6 soutěží mají muži 28,45 a ženy 32,05.

 

Nejlepší čas dosažený na soutěži mají muži 21,82 ( z Jiřic) a ženy 28,50 (z Křelovic).

 

Na závěr si poděkujme za reprezentaci, která byla slušná. Děkujeme všem, kteří nám fandí a podporují nás. A příští rok... BUDEME LEPŠÍ! :-)

 

 

17. 9. SOUTĚŽ V HNĚVKOVICÍCH

    Do Hněvkovic vyrazilo soutěžit kompletní družstvo žen z Buřenic a chlapi z Buřenic a Babic, kteří se museli doplnit, protože každému týmu chyběli dva kluci. Nebyl to problém, někteří si tedy zacvičili i 5x za odpoledne. A to proto, že jsme se přihlásili do soutěže s osmičkou i normální stříkačkou a navíc se kluci z Babic dostali i do play-off.

    Soutěž v Hněvkovicích patřila mezi další vydařené soutěže. Naše družstva odvezla celkem 5 pohárů + jedno čtvrté místo.

    Buřenické ženy získaly první místo s časem 31,66 a místo čtvrté s osmičkou s časem 40,10 (tady, ale soupeřili spolu muži i ženy - celkem deset družstev).

    Kluci z Buřenic po problému s koncovkou u pravého proudu udělali čas 35,72 a skončili na místě třetím. S osmičkou se povedl čas 36,69 a tím získali místo druhé.

    A kluci z Babic byli 2x první - s osmičkou s časem 34,83 a čas 23,64 je poslal i do soutěže play-off. Kde startovala současně na dvou základnách proti sobě vylosovaná družstva. Babičáci dostali Kletečnou, která je vyřadila. Nebylo to ale tím, že by kluci zkazili nebo byli výrazně pomalejší, ale tím, že naše mašina je slabší než většina mašin, se kterými se soutěží v PHL.

 

           

 

 

 

 

 

 

3.9. SOUTĚŽ V JIŘICÍCH

    V Jiřicích probíhala soutěž PHL a s ní si mohla zasoutěžit o vlastní poháry i neligová družstva. Z Buřenic jelo družstvo mužů i žen a z Babic pouze muži. Zadařilo se.

    Ženy udělaly čas 31,30 a to stačilo na místo první!!!!

    Muži skončili na místě druhém s časem 21,82 a dostali se před kluky z Babic, kteří měli čas 23,28 a byli třetí.

 

 

Naše útoky na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=Tm2M99vD7yo&feature=player_embedded

 

 

 

 

 

20. 8. SOUTĚŽ VE VESELÉ

    Ve Veselé soutěžilo pouze družstvo mužů z Buřenic. S časem něco málo přes 22 sekund skončilo opět pod stupni vítězů - tedy na místě čtvrtém.

    Že umí - to ukázali v pivní štafetě, kde přemožitele nepoznali - odměnou jim byl soudek piva. :-)

 

                               

 

 

 

13. 8. POHÁROVÁ SOUTĚŽ V PŘÁSLAVICÍCH

 

    Do Přáslavic se sjelo 45družstev (24 mužů, 9 žen, 10 dětí) většina z nich je zapsána do PHL a tak my ostatní jsme tam byli jen tak do počtu :-)

    Družstvo žen i mužů dokončilo, ale obě družstva měla drobné problémy, takže výsledný čas a potom i pořadí dle toho vypadá...

    Ženy sestříkly v čase 35,28 a skončily na místě sedmém. Muži udělali čas 30,40 a to stačilo až na 19. místo. Nejlepší čas soutěže udělalo družstvo mužů z Bácovic a to 18,68 s.

          

 

        

                                                                          

5. SRPNA - NOČNÍ SOUTĚŽ - SALAČOVA LHOTA

    Soutěž v Salačově Lhotě byla jako vždy parádně zorganizovaná, přestože se jelo na jednu základnu a družstev bylo moc a moc, tak to mělo spád a pořád bylo na co se dívat. Soutěž byla rozdělena na dvě skupiny, jednu tvořili týmy PHL a druhou neligová družstva.

    Bohužel tato noc nebyla úspěšná pro naše barvy. Družstvo mužů i družstvo žen dostalo N. Jen tak pro pořádek: v útoku žen se číslu 5 klepaly ruce, nemohla spojit céčka, dobrák číslo 6 jí podala proudnici, což je mimo pravidla a už ve vzduchu vlál červený praporek. A muži? Podklouzlo číslo 2, mělo problém se spojením, útok se podařilo zdárně dokončit, ale výsledný čas se nelíbil číslu 3 tak se trochu vztekalo a už tu byl zas červený praporek za nesportovní chování... Je na čase naučit se řádně pravidla a sebeovládání! :-) :-):-)

Tady můžete vidět tu parádu:

 http://www.youtube.com/watch?v=UdF3-VQQrDQ 

 

    Pár "podplacených" buřeňáků se ale nakonec přeci jen radovalo, když někdy v půl druhé v noci odcvičila poslední družstva závodů a to ženy a muži z Babic. Obě družstva udělala solidní čas a s ním se umístnili na třetích místech. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=QioRqSaDhYE 

 

   

23. 7. 2011 - KŘELOVICE

 

Do Křelovic se sjelo 19 družstev mužů a 5 družstev žen. Muži mohli předvést svou všestrannost, protože si losovali, kdo co v útoku udělá, pouze strojník zůstával. Tím byla celá soutěž zajímavější a vtipnější.

 

Ženám z Buřenic, které vyběhly hned jako první se zadařilo. Udělaly čas 28,5, čímž daly laťku hodně vysoko, zbývajícím čtyřem týmům se ji nepodařilo překonat. A tak získaly svůj první zlatý pohár!!!

1. Buřenice        28,50

2. Onšov            32,84

3. Velká Chyška 33,92

4. Svépravice     36,65

5. Křelovice       66,77

 

Kluci z Buřenic sestříkli v čase 33,09 a skončili na místě šestém. Michal jako strojník zůstal na svém postu. Levý proud udělal Lukáš Fojtíků, pravý Libor Kellerů, béčko hodil Lukáš Bártů, třetí savici Jitka Šustrová, s rozdělovačem se popral Pavel Vančurů a s košem si poradil Míra Hrubý.

1. Pacov               25,12

2. Chyšná             26,42

3. Jiřice II.            27,22

4. Jiřice I.             31,81

5. Velká Chyška   32,92

6. Buřenice          33,09

7. Babice              33,30

...

Jen tak pro zajímavost čas našich žen byl čtvrtým nejlepším v celé soutěži. Kéž by to holkám takhle vyšlo vždycky!!! :-)

 

 

 

 

 

9. ČERVENCE 2011 - NOČNÍ SOUTĚŽ V LESNÉ

Noční soutěž v Lesné bývá parádně zorganizovaná, sjede se spoustu družstev, vítězové si odnesou voňavé ceny. A tak tomu bylo i letos...

V 19.00 hod. byl nástup dětí. Přijelo 11 družstev. Mladší i starší soutěžili ve společné kategorii. Našim mladším dětem se zadařilo. Udělaly nádherný čas 18,19 a obsadily 2. místo. Předběhly je pouze děti z Útěchovic. Děti děkujem a gratulujem!

A v 21.00 hod. se do soupeření pustilo 30 družstev mužů a 11 družstev žen.

Holky z Buřenic udělaly čas 31,45 a to je ve finále poslalo na místo druhé. O fous (zase???!!!) byly lepší ženy z Babic s časem 31,35 skončily první. Radost žen ze stříbrného poháru neznala mezí - KONEČNĚ se zadařilo a máme se čím chlubit :-)

Chlapi z Buřenic útok dokončili v čase 27,53 a s ním se umístnili na místě čtvrtém - což je krásná práce - čtvrtí ze třiceti!!!

 

                                                                                 

 

 

 

 

2. 7. 2011 STŘÍTEŽ POD KŘEMEŠNÍKEM - SOUTĚŽ OSMIČEK

 

První prázdninovou sobotu jsme vyrazili na zájezd do Stříteže pod Křemešníkem. Družstva z Buřenic a Babic byla v  plné sestavě a tak jsme si objenali autobus. Ve Stříteži si nás nafotili, protože autobus tam měli naposledy v roce 69, když se jelo od JZD do Národního :-)

Přijelo 13 soutěžních družtev v kategorii dospěláků (muži+ženy dohromady) a  5 družstev v kategorii dětí. Muži a ženy soutěžili se starými stříkačkami PS 8.

Nikdo z našich nezkazil a místa jsme si rozdělili následovně:

1. muži Babice

4. muži Buřenice

7. ženy Babice

8. ženy Buřenice

 

Obě družstva dětí udělala  malou chybičku a skončila takto:

3. děti Buřenice

4. děti Babice

 

Zasoutěžili jsme si i v pivní štafetě:

3. muži Buřenice

4. muži Babice

6. ženy Babice

7. ženy Buřenice

 

Děti daly "vodní" štafetu:

1. děti Babice

4. děti Buřenice

 

Velice pohodová soutěž, přátelská atmosféra... parádní zájezd. Děkujeme všem účastníkům za řádnou reprezentaci :D 

 

 

 

 

OKRSKOVÁ SOUTĚŽ V KOŠETICÍCH 4. ČERVNA 2011

 

V Košeticích nás čekalo tropické počasí a poněkud hektické odpoledne. Protože všichni, co jsme přijeli jsme i soutěžili a tak jsme pobíhali od útoku ke štafetě, odtud k dětem a zas zpátky přes štafetu na útok. Zvládli jsme to a dopadli jsme následovně:

Družstvo mladších dětí skončilo na třetím místě. Útok byl za 23,88 a štafeta za 89,07.

Ženy byly čtvrté. Čas útoku 33,84 a štafeta  88,59. Stejně jsme měly náramnou radost, protože naše nové družstvo sestříklo... doběhlo... dokončilo.

Muži skončili na místě devátém. Přestože útok měli skvěle rozjetý nakonec obdrželi "N". Na štafetě byli pátí s časem 70,49.

V jednotlivcích si zasoutěžil Míra Hrubý, s časem 23 obsadil místo deváté.

Ani nevím kolikátí skončili muži v tzv. "srandamači", kde si po odstartování kluci vylosovali, kdo co bude dělat. Duchapřítomnost ukázal Míra, který neměl béčko připravené na základně a tak ho pohotově doběhl vylovit z káry a útok se podařilo dokončit. :-)

 

Takže domů jsme dovezli jeden pohárek. Přesto jsme si soutěž užili a výborně se bavili.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Natrénovat trému před okrskovou soutěží vyrazili muži i ženy na POHÁROVOU SOUTĚŽ do PACOVA 28. 5. 2011. Svítili jsme na dálku v krásných nových trikách tyrkysové barvy. Leč na útok náš nový ohoz pozitivní vliv moc neměl. Obě družstva vyfasovala "N" a jelo se domů. Přesto zkušenost k nezaplacení. Navíc jsme získali video se všemi útoky a to se pro následující týden stalo naším studijním materiálem :-) Doufáme, že na okrsku to zvládneme lepší. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21. 5. 2011 si jelo zasoutěžit družstvo mužů (+ Dia) do Zlatníků u Prahy a přivezlo pohár za první místo!