S nástupem jara se vrátily i hasičské soutěže, v naší lokalitě, oblíbeného „hrbáče“.

V sobotu 18. 6. 2016 jsme se sešli na fotbalovém hřišti v Červené Řečici na 11. ročníku „O pohár starostky města Červená Řečice“, současně bodově započítávané soutěži v rámci Pelhřimovské hasičské ligy.

Při druhém kole se na startu sešlo 26 týmů – 12 týmů ligových mužů, 8 týmů žen a 6 týmů mužů mimo ligu.

Po nástupu a úvodním přivítání se na start postavil domácí tým mužů. Bohužel selhala časomíra a po podání protestu si muži svůj útok museli zopakovat. Nasadili laťku celkem vysoko – čas 18:92 s. Družstvo pacovských mužů má však letos asi zálusk na mety nejvyšší a po 1. kole v Kletečné, zvítězili i zde, a to s časem 18.68 s. Druhý nejlepší čas 18:90 s předvedli muži z Přáslavic „A“ a domácí skončili tedy na 3. místě.

Při útoku žen z Putimova došlo k nešťastnému klopýtnutí jedné ze soutěžících a bylo nutné zavolat rychlou lékařskou pomoc a soutěž na čas přerušit. Slečnu odvezli do nemocnice a pak už soutěž proběhla bez dalších komplikací.

Výsledná listina nám prozradila, že nejlepším týmem žen byla Salačova Lhota, čas 25:11 s, na druhém místě skončila děvčata z nedalekých Bácovic , čas 25:25 s a třetí příčku doplnily ženy z Pacova s časem 26:78 s. V mimoligovém klání byli nejrychlejší opět muži z Pacova, čas 20,47 s, pomyslnou stříbrnou příčku získala Kletečná „A“, čas 20,54 s a pohár za třetí místo si odvezl tým Hněvkovice „B“, čas 21,86 s. S nepříjemným písmenkem „N“ skončily týmy Jiřice „A“, u žen Buřenice a Putimov a v neligové části Koberovice a Jiřice „B“.

Děkujeme všem družstvům za účast na naší soutěži, slečně z Putimova přejeme rychlé uzdravení a hlavně brzký návrat do bojů a doufáme, že na naši soutěž nezanevře.

Poděkování patří i všem pořadatelům, rozhodčím, filmařům i fotografům …. prostě všem, kdo se podíleli na zdárném průběhu soutěže. V neposlední řadě i obsluze našeho občerstvení a místostarostovi za zvukovou produkci.

Další kolo se uskuteční hned příští sobotu 25. 6. 2016 v Bácovicích, tak se těšíme na další boje.

 

SDH Červená Řečice