Sbor dobrovolných hasičů z BUŘENIC

http://www.sdh-burenice.wbs.cz

2017

16. září - HNĚVKOVICE - 11. kolo = ukončení PHL

V Hněvkovicích byla zima, drobně pršelo - takové to mokro od mraků až k zemi. Muži jeli s cílem, udržet se na šesté příčce celkového hodnocení. Předvést hodně dobrý útok a bojovat v play-off. Ženy měly myšlenku, poprat se o celkově čtvrté místo. A dopadlo to... úplně jinak.

Muži měli problémy na levém proudu, útok ukončili až v čase 29,65 s a skončili poslední, tedy dvanáctí. Získali 4 body.

Ženy svým útokem potvrdily celosezónní "neformu" s časem 37,26 s obsadily šesté místo, za to jsou 2 body.

Takže v celkovém hodnocení muži končí se 102 body na místě šestém. Přesně ve středu tabulky, dá se říct, že to je slušné umístění. Dá se z toho radovat.

Zato ženy sesbíraly pouze 38 bodů a skončily také šesté (ale z osmi), což je jejich nejhorší umístění v jejich účasti v lize. :-(

V Hněvkovicích se ještě také předvedli muži s PS8, s časem 37,42 s vystoupali na druhé místo.

Nu a nakonec jsme se předvedli všichni, co jsme i přes nepřízeň počasí, zůstali na after party. :-)

VIDEA:

https://www.youtube.com/watch?v=jPSkKe8eZS4&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=F706q1cS0GU&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/zuzhruba/videos/10203662426318704/

 

Článek ze stránek PHL:

O putovní pohár hasičů z Hněvkovic

V sobotu 16. září se i přes značnou nepřízeň počasí konalo poslední kolo Pelhřimovské hasičské ligy. Pořadatelem soutěže byl Sbor dobrovolných hasičů Hněvkovice, který pro své soupeře připravil kvalitní zázemí.  K soutěžnímu klání se dostavilo celkem 31 družstev. Soutěžilo se v disciplínách Muži PHL, Ženy PHL, Muži mimo PHL a PS 8. Osm nejlepších týmů pak změřilo své síly v tradičním play off.

V kategorii Muži PHL zvítězilo a putovní pohár si odvezlo družstvo Přáslavice B s časem 19,34 s. Na druhém místě se umístilo družstvo Kletečná B s časem 19,62 s. Bronz pak získalo družstvo Markvarec A s časem 20,20 s. 11 kolo soutěže zamíchalo kartami a vítězem celé Pelhřimovské hasičské ligy se stal Pacov, stříbrní byli hoši Přáslavice B a ze čtvrté příčky se na bronz dotáhl Markvarec.

Ženské kategorii kralovaly již od prvního útoku ženy z Hněvkovic. Tým Hněvkovice A zvítězil s časem 24,98 s. a putovní pohár tak pro letošek zůstal doma. Druhé místo obsadily Jiřice B s časem 28,26. Na třetím místě se pak umístily ženy z Pacova s časem 28,42 s. Ženy z Hněvkovic svým vítězstvím upevnily svou pozici na třetím místě PHL, druhé byly ženy Jiřice B a vítězství PHL patřilo tradičně bácovickým ženám.

Kletečná A zvítězila v kategorii Muži mimo PHL s časem 19,89 s. Stříbro patřilo Hněvkovicím B, které útok dokončily v čase 22,31 s. Třetí místo obsadilo družstvo z Vokova s časem 23,81 s. 

Doplňkovou soutěž PS 8 vyhrálo družstvo z Černova s časem 32,70 s. Na druhém místě se umístily Buřenice s časem 37,42 a na třetím pak Dubovice s časem 37,72.

Soutěž vygradovala v play off. Troufám si tvrdit, že ačkoli byli všichni promoklí a prochladnutí až do morku kostí, rvali se opravdu statečně. Cenné vítězství a soudek piva si nakonec odvezli Přáslavice A s časem 19,20s.

Následovalo vyhlášení výsledků hněvkovické soutěže i celé ligy. Vítězové si odnášeli nejen krásné poháry, ale i pěkné ceny, za což děkujeme sponzorům naší soutěže i sponzorům Pelhřimovské hasičské ligy. Pro nejvytrvalejší byla připravena taneční zábava pod širým nebem, dobré jídlo a pití.

Děkujeme tímto všem, kteří se podíleli na přípravě a průběhu soutěže. A děkujeme také všem našim soupeřům. Těšíme se na další naše společné setkávání v příštím ročníku.

Na shledanou v Kletečné!


 

9. září - JIŘICE - 10. kolo PHL

Do Jiřic jsme jeli všichni s velkými ambicemi a chutí bojovat. Počasí bylo ideální, krásné babí léto.

Ženy měly útok moc pěkně rozeběhnutý, pak ale přišly problémy na pravém proudu a časomíra se zastavila až v čase 49,15 s a s tímto časem se nešlo dostat líp jak na sedmé místo. Za sedmou příčku se získává 1 bod, celkem tedy ženy mají po desátém kole 36 bodů a možnost umístění se na finálové bedně se hodně vzdálila... leda, že by se děly zázraky.

Muži po chybě na lévém proudu ukončili útok v čase 27,05 s a skončili jedenáctí. Zisk pěti bodů. Celkem tedy mají bodů 98 a drží si šestou příčku.

Doplňkovou soutěží v Jiřicích je ukončit útok v čase 33,33 s. Naši muži to šli zkusit, sestříkli ale až v čase 35,45 s.

VIDEA:

https://www.youtube.com/watch?v=z3yPtx33wxw&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=rO6CmTa1FcY&feature=youtu.be

Článek ze stránek PHL:

Hádanka vítězů obou katergorií PHL 2017 rozluštěna – 10. kolo

Už 23. ročník Setkání hasičů v Jiřicích hostil letošní 10. kolo Pelhřimovské hasičské ligy v sobotu  9. září. Během 27 soutěžních útoků jsme byli svědky rozluštění hádanky, které týmy letos získají poháry pro celkové vítěze PHL – u mužů si nedostižitelný náskok /24 bodů/ 3. místem zajistili muži z Pacova a v kategorii žen letos opět kralují ženy z Bácovic, které 2. místem potvrdily náskok 18 bodů.

V kategorii žen se v sobotu o prvním místě rozhodlo až v posledním soutěžním pokusu  celého dne. Jako 27. tým se na startovní čáru postavily ženy z Hněvkovic a s časem 24,99s porazily dosud vedoucí Bácovice /25,99s/.  Třetí nejlepší čas naopak hned na začátku soutěže zaběhl domácí tým A /26,17s/. Ženy z Hněvkovic se svým vítězstvím osamostatnily na průběžné 3. příčce bodování PHL, kterou dosud sdílely spolu s družstvy z Pacova /6. místo – 46,21s/ a Buřenic /7. místo – 49,15s/, jejichž pravým proudařkám se v Jiřicích moc nevedlo.

V obou mužských kategoriích obhájili příčky nejvyšší vítězové minulého ročníku. Kletečná A nejlepším časem dne /18,79s/ kralovala mužům mimo PHL. Markvarec si druhým vítěstvím v řadě /19,06s/ upevnil průběžnou 4. příčku v tabulce PHL.

V kategorii mimo PHL se za družstvem z Kletečné umístili domácí muži B /20,48s/ a bronz putoval do Litohoště /22,81s/.

Mezi týmy mužů, kteří sbírají body do tabulky PHL, stanuli za Markvarcem na pomyslných stupních vítězů muži z Přáslavic A /19,23s/ a třetí příčku již zmíněný celkový vítěz letošního ročníku PHL Pacov /19,86s/.

K naší soutěži už také patří soutěž o sud – zaběhnout čas 33,33s. Letos měli z 11 účastníků nejlepší odhad  muži z Markvace, kteří se nejvíce přiblížili časem 33,17s.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem, kteří se naší soutěže zúčastnili a vydrželi s námi až do závěrečného vyhlášení. Děkujeme také všem rozhodčím, sponzorům SDH Jiřice, sponzorům PHL, SDH Putimov za zapůjčení časomíry a také obsluze stánku, která se celou dobu vzorně starala o pitný režim všech návštěvníků.

 Jak dopadne boj o 2. – 4. místo v celkovém pořadí mezi muži – dostanou se mezi dvojblok z Přáslavic muži z Markvarce? A uvidíme od mužů z Markvarce dokonání závěrečného hattricku, který ukázali v loňském ročníku? A co boj o 2. – 4. příčku v ženské kategorii – o kolik stáhnou ženy z Pacova náskok Hněvkovic a ty náskok Jiřic B? A co jasné vítězky z Bácovic – předvedou nám útok pod 22s?

Všechny tyto hádanky budou  rozluštěny příští sobotu 16. 9. 2017 na rychlé trati v Hněvkovicíh od 13:00.

SDH Jiřice


 

2. září - MARKVAREC - 9. kolo PHL

V Markvarci se ligová soutěž běžela poprvé. Počasí opět nic moc, byla zima, ale naštěstí nepršelo.

Na start se postavilo 23 družstev ve třech kategoriích.

Muži, oslabení o zraněného Lukáše na béčku předvedli pěkný útok ukončený sestřiky v čase 19,76 s (LP 19,03 s) a obsadili krásné čtvrté místo, získali 13 bodů.

Ženy neměly zraněnou Zuzku na třetí savici a nakonec také obsadily čtvrté místo s časem  26,87 s (LP 24,32 s) a do tabulky si připisují 4 body.

Děkujeme béčkaři z Kletečné a třetí savici z týmu Bácovic, že doplnili naše družstva.

Jako doplňková soutěž bylo klání o sud piva mezi pěti nejrychlejšími týmy tohoto odpoledne. Naši muži se zúčastnili, bohužel hadice B vylítla z mašiny a dokončení útoku muži vzdali.

Po devátém kole si muži upevňují v tabulce šestou příčku a ženy se pouští do boje o třetí místo (momentálně jsou s 35 body na třetím místě spolu s Pacovem a Hněvkovicemi).

Článek ze stránek PHL:

SDH Markvarec na vlastní půdě zazářil a potěšil domácí osazenstvo dvojitým vítězstvím.

Deváté kolo PHL se konalo 2. září na louce u vodojemu v Markvarci, který tuto soutěž pořádal poprvé. Přípravy komplikoval nepřetržitý déšť a vítr, ale protože hasiči nejsou „z cukru“ zvládli vše na jedničku a ve 14:00 se startovalo.

V rámci ligy si přijelo zasoutěžit 11 týmů mužů. Své síly také změřilo 6 mužstev neligových a 6 družstev žen.

Jako první předvedli svůj požární útok domácí muži (Markvarec A), kteří s časem 18:59 s nastavili laťku vysoko. Motivace tento čas překonat byla veliká, ale zůstal po celou soutěž neporažen. Těsně se přiblížili muži z Pacova A časem 18:73 s. Na třetím místě se umístil tým Přáslavice B s časem 19:02 s.

Vítězem ženské kategorie se stalo družstvo, které vede v celkovém bodování PHL a to Bácovice (23:86 s). Na stupni vítězů s nimi společně stály ženy z Jiřic B (24:51 s) a ženy z Hněvkovic (25:40 s).

Mimoligovou soutěž vyhrál tým Markvarec B s časem 19:71 s, čímž se postaral o svůj rekord. Na druhém místě se umístili muži z Černova (20:45 s), na třetím muži z Pacova B (21:56 s).

Domácí si pro zpestření připravili soutěž o sud piva pro prvních 5 nejrychlejších družstev, kterými byly: Markvarec A, Pacov A, Přáslavice B, Markvarec B a Buřenice. Protože se Pacov A již nemohl této soutěže zúčastnit z důvodu nedostatku cvičících, nahradilo jejich družstvo další v pořadí, čímž byly Přáslavice A, kterým se však povedl požární útok nejlépe a proto si zaslouženě odvezli sud piva domů.

Děkujeme všem soutěžícím, divákům a také přátelům, kteří nám pomohli s přípravou akce. Doufáme, že se vám u nás líbilo a že se pořádání PHL v Markvarci stane nedílnou součástí soutěže.

Na shledanou v příštím kole


 

19. srpna - PUTIMOV - 8. kolo PHL

Po silných nočních bouřkách a nemilé předpovědi na sobotu vyjelo družstvo mužů a žen do Putimova. Sobota nakonec byla vcelku milá :-)

Ženy letos konečně v lize vyhrály! S časem 26,65 s a získaly 10 bodů do tabulky.

https://www.youtube.com/watch?v=xMu4JsIjuMQ

Muži po problémku ne béčku ukončili útok v čase 24,95 s a obsadili desáté místo, zisk 6 bodů. 

https://www.youtube.com/watch?v=WUZKzqL0RS0

Článek ze stránek PHL:

Osmé kolo PHL tentokrát proběhlo na hřišti v obci Putimov. I přes nepříznivé předpovědi, počasí nakonec soutěži opět přálo a v 14:00 se mohlo odstartovat.

Změřit své síly přijelo v rámci ligy 11 týmů mužů, neboť Salačova Lhota a Červená Řečice se tentokrát nezúčastnily. K tomu pak dalších 7 družstev neligových a 9 týmů žen.

Soutěž odstartoval domácí tým mužů, který s časem 23,86 s obsadil osmé místo. Domácím ženám se zadařilo pouze o trošku více a dosáhly na místo sedmé (čas 32,27 s). Na obzvlášť povedené útoky museli diváci vydržet až do samotného závěru soutěže. Zbývalo odběhnout poslední tři útoky, když přáslavické „áčko“ časem 18,45 (konečné 1. místo) dokázalo, že i na mírně šikmé trati v Putimově lze zaběhnout s nízkým časem, což hned po nich potvrdil tým z Kletečné s časem 18,85 s. Čerství ligoví rekordmani Přáslavice B příležitost zmenšit náskok 15-ti bodů na Pacov (19,75 s – 4. místo) nevyužili a s časem 19,93s si odvezli páté místo.

Ve vyrovnaném souboji v ženské kategorii nakonec zvítězily Buřenice (26,65 s), za nimi se pak pouze v jediné sekundě ocitly tři týmy – 2. místo Jiřice B (27,09 s), 3. místo Jiřice A (27,21 s) a 4. místo Pacov (27,91 s).

Mimoligovou soutěž letos vyhrál tým Markvarec B (20,63 s). Na stupni vítězů s nimi společně skončili muži z Jiřic (21,75 s) a Vokova (21,87 s).

Po krátké pauze následovalo vyhlášení. Dobrovolníci s námi mohli setrvat ještě o chvíli déle a zúčastnit se naší tradiční „losovačky“, kdy si každý z týmů náhodně vylosuje post, na kterém útok poběží. Hlavní cenu v podobě uzené kýty si odvezli muži z Pacova a ženy z Jiřic.

Soutěž z našeho pohledu probíhala bez problémů, o to více nás pak mrzí zranění běžkyně z Litohoště, pro kterou musela přijet záchranná služba. Slečně celý náš sbor přeje brzké uzdravení.

Na závěr děkujeme všem účastníkům a divákům, kteří za námi do Putimova přijeli. Doufáme, že se vám všem u nás líbilo a při příští příležitosti nás opět navštívíte.

Na shledanou v příštím kole

SDH Putimov

Po osmém kole jsou ženy na čtvrtém místě s 31 body. Muži jsou šestí a mají 80 bodů.


19. srpna - ONŠOV - noční soutěž

Z Putimova jsme přejeli rovnou na noční soutěž do Onšova. Soutěž byla pořádána k 110. výročí založení tamního sboru. Soutěžilo se v kategorii hrbáč a spor. Hrbáč byl rozdělen na kategorie ženy a muži.

Naši muži zkusili i sport, byl trošku boj, jak postavit základnu, nenalévali, ale sáli. Útok ukončili v čase 27,21 s a obsadili šestou příčku, což je dost slušný, na to, že tento styl útoku běželi asi podruhé ve své kariéře :-) Za to v hrbáči neměli přemožitele a s časem 20,27 s celou soutěž vyhráli.

Ženy předvedly rychlý útok, hořící terče uhasily v čase 27,02 s a předběhly je pouze jejich rivalky z ligy - holky z Jiřic.


 

 

12. srpna - PŘÁSLAVICE - 7. kolo PHL

I letos jsme vyrazili v plné zbroji do Přáslavic - pokořit smůlu - tam se nám nedaří. Úspěšní jsme byli pouze částečně...

Bylo chladno, ale nepršelo. Na trati padaly rekordy ligy (domácí družstvo mužů B ukončilo útok v čase 17,67 s!)

Když přišly na řadu ženy z Buřenic, tak... nepřekvapily, smůlu nepřemohly, po problémku na levém proudu sestříkly v čase 30,47 s a skončily na sedmém místě - získaly 1 bod.

https://www.youtube.com/watch?v=HlefxpjNXso

Naštěstí alespoň mužům se zadařilo. Předvedli perfektní útok a se svým osobáčkem 19,11 s obsadili čtvrté místo a do tabulky si připsali 13 bodů.

https://www.youtube.com/watch?v=pilN7ZSVd9k

Po soutěži dospělých se předvedla ještě dětská družstva. V kategorii mladších jsme měli dvě družstva - Sviště a Trpaslíky :-) Svišti bojovali s rozdělovačem a nakonec s časem 65,76 s útok ukončili, obsadili poslední, sedmou příčku.

https://www.youtube.com/watch?v=ZlxiY7W06QU

Za to Trpaslíci se ukázali, sestřikovali v čase 19,12 s a konečně letos vyhráli :-)

https://www.youtube.com/watch?v=CBQuxeAq3ec

V kategorii starších obsadilo naše družstvo třetí místo s časem 19,31 s.

https://www.youtube.com/watch?v=CG64hlDokQc

Článek ze stránek PHL:

 

  1. kolo PHL / Přáslavice / cvičák u kravína / dominance domácího týmu / nový rekord PHL

Tak takto jednoduše dala shrnout v pořadí 12. soutěž pořádaná SDH Přáslavice.

Celkem přijelo změřit síly 31 dospělých a 12 dětských týmů. Zejména v kategorii Muži PHL se děly opravdu zajímavé věci. Jako obvykle domácí tým měl právo zahajovat soutěž a povedlo se jim nastavit laťku na úctyhodný čas 18:31 s. Již po prvním útoku bylo zřejmé, že přáslavický cvičák opět nabídne spoustu zajímavých okamžiků a krásných útoků. To, že přáslavický sbor patří mezi špičku PHL hned po A týmu dokázal i tým B, který prolomil rekord ligy a s časem 17:67 s si zaslouženě podmanil podium vítězů. Nejen začátek byl hodně zajímavý, ale i po zbytek dne se stále bylo na co koukat. 3. místo v kategorii Muži PHL si odvezl průběžně vedoucí tým z Pacova, s celkem povedeným časem 18:48 s.

Kategorii žen jako obvykle ovládli ženy z Bácovic a s časem 22:80 s nechaly tak mnoho mužských týmů za sebou. Druhou příčku obsadili ženy z Jiřic (25:21 s) a třetí příčka patřila ženám z Vokova a času 26:38 s.

Mužskou kategorii mimo PHL si podmanil Vokov s časem 20:67 s. Druhé místo patřilo B týmu z Markvarce 20:68 s. A na vítězné bedně je doplnil tým z Pacova B s časem 20:74 s.

Volný čas mezi ukončením dospělých kategorií a vyhlášením zaplnili dětské útoky. Dětských týmů se zúčastnilo 12, což jsme opravdu nečekali a jsme rádi, že hasičina baví i naše nejmenší. Všechny děti předváděly krásné požární útoky a právem jim patří ceny a přání mnoha zdaru do dalších let.

Děkujeme všem hasičským týmům, že přijeli v takto hojném počtu. V neposlední řadě všem divákům a jsme rádi, že se celá soutěž obešla bez vážnějších zranění. Věříme, že se opět za rok sejdeme a to tentokrát již na 13. ročníku na této krásné trati, o které již snad nikdo nemůže pochybovat, že je jedna z nejkvalitnějších. Přeci jen překonání rekordu ligy, který světe div se, padl minulý rok na této trati a tato trať si ho podrží i nadále, ovšem teď jsou jejím držitelem domácí hasiči z Přáslavic.

Na závěr bychom rádi poděkovali celému sboru dobrovolných hasičů z Přáslavic a mnohem více všem dalším, kteří se podíleli na přípravách, obsluhách a bezproblémovém průběhu celého dne.

SDH Přáslavice


 

4. srpna - SALAČOVA LHOTA - noční soutěž - 6. kolo PHL + SOUTĚŽ DĚTÍ

Jako každý rok se v podvečer konala v Salačově Lhotě oblíbená dětská soutěž. Od nás vyrazilo jedno družstvo mladších žáků, přípravka a starší z sdh Babice.

Mladší žáci ukončili útok v čase 21,16 s a obsadili druhé místo.

https://www.youtube.com/watch?v=h7BLXljSCHA

Přípravka neměla ve Lhotě vlastní kategorii a tak byli jen na ukázku, sklidili velký potlesk a odnesli si medaili za účast :-)

https://www.youtube.com/watch?v=0Oni3bPC0BY

Družstvo starších žáků obsadilo místo deváté s časem 22,10 s.

https://www.youtube.com/watch?v=zYHZBXZjCIM

 

Po deváté hodině se rozběhla soutěž dospělých. Náš sbor si vzal žolíka a tak šli na start zavčasu. Ženám se útok povedl a sestříkly v čase 28,32 s a obsadily třetí místo v celkovém hodnocení, zisk pěti bodů. 

https://www.youtube.com/watch?v=cJ0muRDsNwk

Muži neměli útok špatný, ale drobné chybičky zapříčinily, že výsledný čas byl 21,39 s a to stačilo až na sedmé místo a zisk devíti bodů.

https://www.youtube.com/watch?v=Uw_rrF2Lbgk

Článek ze stránek PHL:

Již po dvanácté se v první pátek měsíce srpna stal lhotecký sportovní areál místem
setkání příznivců hasičského sportu.
Po slavnostním nástupu všech soutěžních družstev, rozpravě vedoucích a rozhodčích
proběhlo rozlosování startovních čísel a krátce před půl desátou byly zahájeny jednotlivé
pokusy soutěžních družstev. Postupně se na startovní čáře vystřídalo 34 soutěžních týmů ve
třech kategoriích (mužská družstva zařazena do PHL, týmy mužů mimo PHL a kategorie žen).
Vzhledem k tomu, že doba na přípravu základny byla upravena na 3 min., probíhala soutěž
velmi svižně a plynule, a to i vzhledem k drobným technickým problémům s osvětlením a
problémům s dodávkou vody.
A jak tedy dopadlo 6. kolo PHL? V kategorii žen, kde mezi sebou soutěžilo celkem
devět týmů, obhájilo loňské vítězství družstvo žen z Bácovic (24,71s), na místě druhém se
umístilo družstvo z Pacova (27,67s). Místo třetí obsadil tým z Buřenic s časem 28,32 vteřiny.
V kategorii mužských družstev hodnocených mimo PHL zvítězil B tým z Markvarce, který
dosáhl času 21,81s. O pouhou jednu setinu vteřiny je následoval další B tým, tentokrát
z Hněvkovic (21,82). Tyto dva „rezervní” týmy ligových družstev na stupně vítězů doplnil
sbor z Černova (23,84s).
A jak se říká na závěr to nejlepší, tedy kategorie ligových týmů, do níž je registrováno 13
družstev. Tyto týmy předvedly povedené soutěžní pokusy a jak se ukázalo i na soutěži za
horších světelných podmínek a na náročné trati (lhotecká mezička) lze dosáhnout velmi
rychlých časů. Všechny přihlížející o tom přesvědčil zejména přáslavický B tým, který se jako
jediný dostal pod 19 vteřin – dosáhl času 18,93s a opět tak posunul rekord lhotecké trati.
Tento tým zaslouženě obsadil nejvyšší příčku a připsal si tak 20 bodů do průběžné tabulky
PHL. Druhé místo obsadil A tým z Pacova (19,41s). I ten se se svým časem dostal pod rekord
trati z roku 2016. Díky tomuto výsledku si tak upevnil průběžné vedení v pelhřimovské
hasičské lize. Třetího místa dosáhl 3násobný vítěz PHL tým z Kletečné B, při jehož
soutěžním pokusu se časomíra zastavila na hodnotě 20,32s.
Při závěrečném nástupu proběhlo nejprve vyhodnocení tipovací ankety a následně
vyhlášení nejrychlejších závodníků na postech košařů a proudařů. V tomto individuálním
hodnocení kategorii žen opanovala děvčata z Bácovic (koš – 10,47, pravý proud – 23,93s).
V kategorii mužů získal ocenění pro nejrychlejšího košaře závodník pacovského A týmu
(7,08s), nejrychlejším proudařem byl vyhlášen levý proudař vítězného týmu Přáslavic B
(18,60s).
Po předání věcných cen a trofejí jednotlivcům následovalo vyhlašování celkových
výsledků noční soutěže. Samozřejmostí bylo ocenění vč. diplomu pro všechna družstva, která
se soutěže zúčastnila, a těm nejlepším spolu s hodnotnými cenami byly předány zároveň
krásné poháry vč. putovního.
Závěrem bychom rádi poděkovali všem závodníkům za předvedené soutěžní výkony,
rozhodčím za posuzování provedení útoků a samozřejmě také organizátorům za zajištění
zdárného průběhu soutěže.
Neméně významné poděkování patří všem sponzorům, díky kterým se podařilo zajistit
bohaté ocenění nejenom soutěžících, ale i přihlížejících diváků.
Sponzoři 12. ročníku noční hasičské soutěže:
Obec Salačova Lhota, FAST ČR, FeMi Centrum Pacov s.r.o., DDL Lukavec, Pacinstal
s.r.o., Mikoz s.r.o., Zpracování plastických hmot lisováním – Lehovská, Lehovský, VOD
Jetřichovec, Agrico Bohemia Tábor, Unicode MD s.r.o., Neza Pelhřimov s.r.o.
SDH Salačova Lhota

 


 

29. července - PACOV - 5. kolo PHL

Letos se soutěž konala v areálu zámeckého parku, plácek na útoky je tam moc pěkný. Počasí bylo parádně letní... ale naše výkony nebyly na jedničku. Nejdřív jsme díky "komunikačnímu šumu" museli posunout start družstva žen, protože jsme nebyli kompletní (díky ostatním týmům, že nám to dovolili). Útok žen ukončil červený praporek - diskvalifikace za špatně rozhozené béčko. Muži ukončili útok po problémech na třetí savici v čase 22,50 s a skončili na desátém místě, zisk šesti bodů.

VIDEA: 

muži: https://www.youtube.com/watch?v=qCXewbfzOac

ženy: https://www.youtube.com/watch?v=xCsh9nBmwoQ

 

Článek ze stránek PHL:

Soutěž Pacov

Je po soutěži. Každý kdo se nezúčastnil zjišťuje po internetu výsledky, kdo jak dopadl, komu se povedl útok, či komu se nezadařilo. To vše se snažíme najít na webu PHLky či na facebooku. V sobotu 29.7. se uskutečnila soutěž v Pacově. A hned to byla celkem velká změna a to, že se soutěž přesunula z atletického stadionu u sv.Anny do malebného zámeckého parku. Počasí v předchozích dnech bylo velmi různorodé, ale nakonec se umoudřilo a začalo opět léto jak má být.
Vše odstartovalo soutěží mladých hasičů. Zde se bojovalo v kategoriích mladší a starší dle směrnice hry “ Plamen“. Na děti čekalo mnoho cen od poznámkových bloků a brambůrek po trička či termohrnky. Dokonce se našel i velký modrý majáček:D.
Na nástup, který se konal v 10:00 dorazilo celkem 7 družstev žáků. A za pár minut po něm již běželo první družstvo na dráze pro požární útok. V kategorii mladších žáků vyhrálo družstvo z Pacova a na druhém se umístilo družstvo ze Senožat. V kategorii starších běželo zbylých 5 družstev. Nejrychlejší čas diváci viděli u družstva Pacov A a to 18:88. Druhé místo obsadilo družstvo Pacov B, třetí místo nakonec vybojovalo družstvo žáků ze Salačovy Lhoty. Dále se soutěže zúčastnila družstva ze Senožat a Lukavce.
Odpoledne se dění přesunulo na připravenou dráhu pro družstva dospělých. Nástup se konal jak je již zvykem na ligové soutěži v 13:30, aby vše dobře klapalo a mohlo se s úderem čtrnácté hodiny startovat první družstvo a to domácí družstvo žen. Těm se zadařil čas 25:59 a odnesly si ceny za třetí místo. Poté se rozeběhl velký koloběh požárních útoků a bylo opravdu na co koukat. Soutěžilo se samozřejmě v ligových kategoriích a také v kategorii družstev mužů nebodovaných v Pelhřimovské hasičské lize.
A teď už zpět ke kategorii žen. Na to jaké družstvo obsadí druhé místo jsme museli počkat až na konec soutěže. Kdy družstvo žen Jiřice B zaběhlo čas 25:45. A první místo? To si odvezla parta žen z Hněvkovic za skvělý čas 25:23. Celkem se v Pacově předvedlo 8 družstev žen.
Nyní bych zhodnotil kategorii družstev mužů, které nejsou hodnoceny v lize. Letos do Pacova přijelo celkem 9 družstev. První místo patřilo domácímu Béčku, které zaběhlo svůj osobák v čase 21:46. Druhé místo si vybojovalo družstvo B z Markvarce (21:92) a třetí místo na bedně obsadil Vokov. To byl čas 22:08.
Nyní se dostávám k hlavní kategorii a to k Pelhřimovské hasičské lize družstev mužů. Zde se sešla kompletní elita družstev okresu Pelhřimov, aby se poprala o cenné body do tabulky ročníku 2017. Letos do Pacova dorazilo celkem 12 těchto družstev.
Hned na začátku soutěže mohli diváci shlédnout velmi rychlý čas 18:53 a to od domácích borců z Pacova. Díky tomuto času nakonec i celou soutěž vyhráli. Za zmíňku stojí čas na levém proudu, který se jediný dostal pod hranici 18ti vteřin. A také připomenu čas, kdy bylo spojené celé sací vedení a vloženo do kádě v čase 6:60. Ihned po domácích běželo družstvo z Markvarce a opět ukázalo jak je rychlá nová trať v Pacově. Toto družstvo odvezlo ceny za druhé místo s časem 18:96. No a trojici nejrychlejších doplnilo družstvo A z Přáslavic. Těm se podařilo sestříknout terče v čase 19:10.
Po všech požárních útocích se za nedlouho sešla všechna družstva k vyhlášení výsledků a zhodnocení celého dne. Po vyhlášení všech kategorií se v Pacově mohla oslavovat vítězství do ranních hodin, jelikož večer pokračovalo Pacovské letní kino a bylo tedy o zábavu jak v hledišti, tak i na baru postaráno.
Závěrem bych rád poděkoval všem závodníkům za předvedené soutěžní výkony, rozhodčím za posuzování správných provedení požárních útoků a samozřejmě také členům SDH za zajištění zdárného průběhu soutěže.
Neméně významné poděkování patří městu Pacov, Kraji Vysočina a dalším sponzorům, díky kterým se podařilo zajistit bohaté ocenění soutěžících. Letošní ročník soutěže “ O pohár starosty města Pacova“ sponzorsky zajistily tyto subjekty: město Pacov, Kraj Vysočina, Pacovská lesní s.r.o., Velkopopovický kozel, Hasičská vzájemná pojišťovna, Blott s.r.o., Hass Hroby s.r.o.
Také dík patří sponzorům Pelhřimovské hasičské ligy 2017: Pelhřimovský deník, pivovar Poutník Pelhřimov, Duo Tranz CZ, Status s.r.o., Zlatnictví hodinářství Brož Počátky, rybářské potřeby U kapříka, Reklamka Libor Dedera, Lisování plastických hmot M. Lehovská a V. Lehovský, Duffek s.r.o
Aleš Janda


 

15. července - NOČNÍ SOUTĚŽ - LESNÁ

Tradičně, jako každý rok jsme vyrazili na noční soutěž do Lesné. Jelo družstvo žen i mužů. Zvečera pršelo, na noc už déšť ustal, byla ale zima. Zahřáli jsme se během :-)

Ženy svým útokem zahájily celou soutěž a hned nasadily laťku dost vysoko, sestřikovaly v čase 24,84 s. Dalších osm družstev žen tuto laťku nepřekonalo a tak naše holky získaly pohár a další ceny za 1 . místo. Druhé byly ženy z Jiřic a třetí z Pacova.

Podobný scénář připravili i muži. Jejich útok byl třetí toho večera a čas 19,25 s byl pro ostatní mužské týmy nepřekonatelný. Nejvíce se přiblížili muži z Přáslavic a obsadili místo druhé, na třetím místě skončil Pacov.

Lesná letos připravila i putovní poháry a oba se na první rok stěhují do Buřenic. Máme radost. Zdravíme do Lesné a děkujeme za super soutěž.


 

1. července - BUŘENICE - 4. kolo PHL

Článek sem překopíruju ten, co jsem psala na stránky ligy, víc se mi nechce vymýšlet. Jen tu ještě jednou pogratuluji našim chlapům - po dvou letech vybojovali pohár v lize. Jen tak dál! Ať se daří. Holky měly smůlu, ale co se dá dělat. Druhé místo v osmičkách, taky dobrý :-) 

A tady je ten článek:

BUŘENICE – 1. 7. 2017 – 4. kolo PHL – „ O POHÁR STAROSTY OBCE BUŘENICE“

4. kolo PHL se konalo v Buřenicích. Počasí nebylo zrovna ideální, foukal poměrně silný vítr a přišla jedna dešťová přeháňka. Trať ale vydržela suchá a to hlavně díky disciplinovanému vylévání vody z hadic.

Buřenice tuto soutěž pořádají počtvrté, letos se zúčastnilo 38 družstev v kategoriích – PHL muži, ženy, muži mimo PHL, PS 8 a dětské kategorie.

Ve 14.00 hod. se na start postavily domácí ženy, útok ukončily v čase 32,59 s (LP 25,11 s), bohužel si s nimi pohrál ten silný vítr a obsadily nakonec až páté místo. Na stupních vítězů se seřadily: na prvním místě Bácovice 24,12 s (LP 23,82 s), druhé místo Jiřice A – 26,17 s (LP 25,49 s) a na třetím místě Jiřice B – 27,95 s (LP 26,67). Čtvrté byly ženy z Pacova – 29,83 s (LP 29,42 s). Další tři ženská družstva nebyla hodnocena pro diskvalifikaci, či nedokončení útoku.

Naše trať do kopce nepřála rychlým útokům. Pod „20“ se dostala jen tři ligová družstva. Nejrychlejšího času dosáhlo družstvo mužů z Pacova A, terče sestříkli v čase 19,20 s ( PP 19,16 s). Druhou příčku s časem 19,61 s (PP 19,59 s) vybojovali domácí muži a na stupních vítězů je doplnili muži z Putimova, kteří dokončili útok v čase 19,99 s (PP 19,96 s). Bohužel i v této kategorii bylo 5 družstev nehodnoceno. Přáslavice A a Hněvkovice A útok nedokončili. Červená Řečice, Jiřice a Salačova Lhota byli diskvalifikováni.

Neligovým družstvům kralovali muži z Kletečné A – čas 20,87 s (LP 20,05s), druzí skončili Hněvkovice B s časem 25,46 s (LP 24,01s) a třetí Vokov A – čas ukončení útoku 26,02 s (PP 25,86s).

S PS 8 soutěžila 3 družstva, první místo obsadili muži z Babic – 39,32 s, na druhém místě skončily ženy z Buřenic s časem 40,07 s a třetí bylo družstvo mužů z Buřenic s časem 72,48 s.

Po dospělých si zasoutěžilo 9 dětských družstev ve třech kategoriích. První se předvedli domácí „Svišti“ - přípravka a útok dokončili v čase 44,70 s. V kategorii mladších žáků byli první Buřenice B – čas 22,07 s, druzí Buřenice A – čas 24,66 s a třetí Pacov B – čas 28,82 s. V kategorii starších žáků vybojovaly první místo děti z Pacova A - čas 20,21 s, druhé místo obsadili Babice – čas 23,12 s a třetí místo získaly děti ze Senožat – čas 23,30 s.

Poté následovalo vyhlášení výsledků a předání pohárů a cen. Byli oceněni i nejrychlejší proudaři – za ženy byl nejrychlejší levý proud z Bácovic 23,82 s a za muže pravý proud z Pacova A – 19,16 s.

Velký dík patří sponzorům a všem, kteří se podíleli na organizaci a zdárném průběhu celé soutěže.

Za zmínku ještě stojí, že se nám v pozdních nočních hodinách zasnoubil velitel SDH :-)

Děkujeme všem za účast a na shledanou v příštím soutěžním kole anebo za čtrnáct dní na noční soutěži v Lesné.


 

SDH Buřenice

A jak jsme na tom v celkových tabulkách? Muži i ženy jsou na pátém místě:

MUŽI:
Mís Družstvo B S
1. Pacov 63 4
2. Kletečná "B" 51 4
3. Markvarec 48 4
4. Přáslavice "B" 47 4
5. Buřenice 46 4
6. Putimov 41 4
7. Přáslavice "A" 40 4
8. Samšín 39 4
9. Červená Řečice 27 4
10. Hněvkovice "A" 25 4
11. Bácovice 18 1
12. Jiřice "A" 12 4

 

ŽENY:

Mís Družstvo Body Sou
1. Bácovice 32 4
2. Jiřice "B" 19 4
-. Pacov 19 4
4. Jiřice "A" 17 4
5. Buřenice 15 4
6. Hněvkovice 13 4
7. Litohošť 9 4

 

VIDEA Z BUŘENIC:

https://www.youtube.com/watch?v=-CKsvdVfC_c

https://www.youtube.com/watch?v=obd9-vKqTqM

https://www.youtube.com/watch?v=Vr90jUY6Dp4

https://www.youtube.com/watch?v=GHSd1YgtKAg

https://www.youtube.com/watch?v=sowtTkkn1d8

https://www.youtube.com/watch?v=6tjhZMTccBM

https://www.youtube.com/watch?v=JW1NOC8AWRo

 

Samozřejmě velká gratulace patří i našim dětem, předvedly super útoky.

Myslím, že děti patří na tyto soutěže. Je to naše budoucnost, tak ať se učí a

předvedou :-)



 

24. června - BÁCOVICE - 3. kolo PHL

V Bácovicích letos panovalo tropické počasí. Z Buřenic přijeli muži, ženy a dvě družstva dětí.

Ženy sestříkly v čase 25,85 s (PP 25,25 s) a radovaly se z prvního letošního poháru a to za 3. místo, zisk 5 bodů. Celkově jsou na pátém místě s dvanácti body. V Bácovicích kralovaly opět domácí ženy - 1. místo s časem 24,25 s (PP 21,66 s) a 2. místo obsadily Jiřice B - 25,34 s (LP 24,36 s).

Aktuální tabulka:

Poř. Tým Cel.
1.  Bácovice 22
2.  Pacov 15
3.  Jiřice B 14
4.  Hněvkovice 13
5.  Buřenice 12
6.  Jiřice A 10
7.  Litohošť 9

https://www.youtube.com/watch?v=QKKSIle95O4

Muži předvedli povedený útok sestřik - 19,49 s (LP 19,40 s) a obsadili krásné čtvrté místo. Zisk 13 bodů. V tabulce se posouvají na sedmou příčku, celkem mají 29 bodů. První tři místa v Bácovicích vybojovali: 1. místo Přáslavice A 18,41s, 2. místo Přáslavice B 18,90 s, 3. místo Pacov 19,32 s.

Aktuální tabulka:

Poř. Tým Cel.
1.  Pacov 43
2.  Přáslavice A 40
-.  Kletečná B 40
4.  Přáslavice B 37
5.  Markvarec 35
6.  Samšín 30
7.  Buřenice 29
8.  Červená Řečice 27
9.  Putimov 26
10.  Hněvkovice 25
11.  Bácovice 18
12.  Jiřice 12

https://www.youtube.com/watch?v=ZO1GvxNDd4E

 

Družstvo dětí A skončilo na místě pátém - čas 36,90 s a družstvo B obsadilo 2. místo s časem 23,57 s.

videa: https://www.youtube.com/watch?v=uag0UlwpGpE

          https://www.youtube.com/watch?v=iubBxYItadw


 

17. června - POHÁROVKA - Útěchovice pod Stražištěm

V Útěchovicích probíhala okrsková soutěž (okrsek Velká Chyška) a po jejím skončení uspořádali místní i pohárovou soutěž. Běžel se klasický "hrbáč", dalo by se říct "bez pravidel", jen po startu na závodníky čekala překážka - museli vypít každý malý kelímek piva. Potom, co dopil i poslední mohli pokračovat v běhu na základnu a udělat útok. 

Naši muži se této soutěže zúčastnili. Útok se povedl a obsadili druhé místo. Nutno podotknout, že na koši měl svoji premiéru Míša Vančurů a dal to moc dobře. 



 

9. června - DĚTSKÁ NOČNÍ SOUTĚŽ - Hořepník

Noční soutěž v Hořepníku se konala na louce pod parketem za příjemného červnového večera. Z Buřenic jela přípravka a dvě družstva mladších žáků. Za Babice se zúčastnilo družstvo starších žáků. Na soutěži bylo 25 družstev (3x přípravka, 12x mladší, 10x starší).

Soutěž probíhala na dvě základny a dvě kola. První bylo na sestřik klasických terčů (plechovek). Na jedné základně odběhala všechna naše družstva, takže nebylo třeba přendavat stříkačku, šlo to pěkně za sebou. První pokusy skončily v časech: přípravka - 35,30 s (nejlepší), mladší A (Trpaslíci) - 21,54 s, mladší B - 31,89 s (škoda toho rozpojeného béčka, jinak by to byl super útok), starší - 20,43 s. Potom se připravila na start opět přípravka, ale tentokrát museli uhasit hořící louče. Našim nejmenším se útok opět povedl. Uhasili v čase 37,77 s, což byl opět nejlepší čas. Po útocích přípravky proběhlo vyhlášení jejich výsledků. Naši Svišti zaslouženě obsadili první místo!

Potom, když už padla tma, rozběhla se soutěž mladších a starších. Taktéž hasili hořící louče. Trpaslíci (mladší A) čas - 24,08 s, mladší B 21,30 s (nejlepší) a starší 22,44 s. K určení výsledného pořadí se sečetla umístění v jednotlivých kolech. A jak jsme tedy dopadli? Troufám si říct, že dost dobře :-) Starší žáci (Babice) obsadili čtvrté místo. Mladší B skončili na místě pátém. A mladší A = Trpaslíci získali stříbrné medaile - krásné druhé místo

Na soutěži v Hořepníku se nám moc líbilo. Věřím, že dětičky si to užily. A my jim moc gratulujeme ke skvělému úspěchu! :-)


 

27. května - OKRSKOVÁ SOUTĚŽ - RADĚJOV

Historicky první okrsková soutěž v Radějově. Na louce za vsí, perfektně připravená. Jídla, pití dostatek, super zázemí. Výborné počasí, slušná kapela. :-) Klobouk dolů před organizátory soutěže. Nu a jak se nám tam dařilo?

Ženy i muži předvedli nejlepší útoky ve svých kategoriích.

Ženy Buřenice ukončily útok v čase 27,47 s, druhý nejlepší útok byl v podání družstva Babice B - 32,34 s a třetí Babice A - 33,69 s. Štafety samozřejmě ale všechno změnily. Ženy z Buřenic měly až pátou štafetu - čas 63,05 s. Nejlepší byla v podání družstava Babice A - 55,43 s a druhá Onšov C 58,54 s. Po sečtení pořadí se na bednu postavily: 3. Buřenice, 2. Babice B, 1. Babice A. Škoda, že se nesčítají časy, byly bysme druhé :-)

Muži Buřenice ukázali rychlý útok - čas 21.53 s, druhý nejlepší čas útoku byl v podání družstva Onšov A 27, 37 s a třetí Chyšná A 28,56 s. Štafetu měli naši chlapi až třetí - 50,59 s, druhou měla Chyšná A 47,65 s a nejlepší Onšov A 47, 35 s. Po součtu pořadí se na bednu srovnali takto: 1. Onšov A, 2. Buřenice, 3. Chyšná A. A tak se putovní pohár stěhuje z Buřenické hospůdky do Onšova. V součtu časů ale naši chlapi zvítězili :-)

Dále jsme pak na soutěži měli 3 družstva dětí + 1 za sdh Babice.

Dle mého soudu byli největší hvězdou odpoledne naši Svišti. Byli samotní v kategorii přípravky. Bez pomoci dospělých předvedli moc hezký útok a zaslouženě si odnesli zlaté medaile!

V kategorii mladších žáků soutěžili naši Trpaslíci a obsadili druhé místo. Třetí bylo naše družstvo mladších žáků (Pepovo družstvo :-) )

V kategorii starších žáků se tým soutěžící za sdh Babice umístnil na místě třetím.

Časy jejich útoků zveřejním, až je seženu :-) 

 


 

27. května - ČERVENÁ ŘEČICE - 2. kolo PHL

Na soutěž do Červnené Řečice jsme přejížděli z naší okrskové. Jen na otočku, odběhnout útoky a zpátky. Z našich dvou týmů se první na start postavily ženy. Útok byl parádně rozběhnutý, sedlo to všem, všechno pospojované, až na konci vylétla hadice z ruky pravému proudu. Sestřiky byly v čase 31,58 s a bohužel až páté místo. Zisk 3 bodů. V tabulce zůstávají na čtvrtém místě se sedmi body. Na bedně se za sebou ženy porovnaly takto: 1. Pacov 26,13 s 10 b, 2. Hněvkovice 26,86 s 7 b a 3. Jiřice A 28,53 s 5b.

Tabulka po druhém kole:

Mís Družstvo Body Sou
5. -> 1. Pacov 13 2
3. -> 2. Hněvkovice 12 2
1. -> 2. Bácovice 12 2
2. -> 4. Jiřice "B" 7 2
4. -> 4. Buřenice 7 2
6. -> 6. Litohošť 6 2
7. -> 6. Jiřice "A" 6

2

Muži předvedli poslední útok ligového odpoledne. Nebyl to špatný útok, škobrtlo to na proudech i na savicích? Ale nijak výrazně. Ukázka sprintu Míry na třetí savici, který se trochu zasekl u spoje třetí a čtvrté savice. Výsledný čas 21,70 s a ten tentokrát stačil na šesté místo. Zisk 10 bodů. Zůstávají na místě desátém s 16-ti body. První tři místa se oproti minulému týdnu změnily: 1. Pacov 19,19 s 20 b, 2. Kletečná B 19,22 17 b 3. Samšín 20,70 s 15 b.

Tabulka po druhém kole:

Mís Družstvo B S
4. -> 1. Kletečná "B" 30 2
8. -> 2. Pacov 28 2
7. -> 3. Samšín 24 2
2. -> 3. Markvarec 24 2
1. -> 5. Přáslavice "B" 20 2
3. -> 5. Přáslavice "A" 20 2
6. -> 7. Putimov 19 2
9. -> 8. Červená Řečice 18 2
5. -> 9. Hněvkovice "A" 17 2
10. -> 10. Buřenice 16 2
12. -> 11. Bácovice 13 1
11. -> 12. Jiřice "A" 8 2

 

 

videa: https://www.youtube.com/watch?v=nRN5DojUUd8

https://www.youtube.com/watch?v=FiX7ch-ciGo

 


 

20. května - KLETEČNÁ - 1. kolo PHL

Do Kletečné na první kolo ligy dorazila obě družstva - muži i ženy. V obou týmech proběhly trochu změny (výměny postů, členů), navíc s novou mašinou a novými hadicemi... Někteří byli vystresováni, další "v pohodě", většina měla respekt z nového stroje, ale všichni jsme byli natěšení na novou sezónu. 

Na soutěži bylo 7 družstev žen. Ženy Buřenice ukončily útok v čase 27,67s (PP 27,47s), což stačilo až na čtvrté místo - zisk 4 bodů. Trošku byl problém na rozdělovači, ale jinak dobrý :-) 1. Bácovice 24,67 10b, 2. Jiřice B 26,07s 7b, 3. Hněvkovice 26,48 s 5b. Vítězným holkám z Bácovic běžela levý proud naše Helča Kellerová, sestřikovala v čase 23,76 s a byla oceněna jako nejlepší proudařka soutěže.

11 ligových mužských družstev se pralo o bednu. 1. Přáslavice B 18,85s 20b, 2. Markvarec A 19,29s 17b, 3. Přáslavice A 19,53s 15b. Muži Buřenice po problémech na levém proudu sestřiovali v čase 28,14 s (PP 27,59s) a tak obsadili příčku desátou, získali 6 bodů.